Debattartikel – sla – 28/8 -15 | Sverigedemokraterna i Vara

Debattartikel – sla – 28/8 -15

Sluta behandla väljarna som dörrmattor!

I ett uppenbart försök att hitta nya kunder åt sin pr-byrå bland SD:s politiska motståndare skriver Kristoffer Housset och Lisa Blomqvist på SLA debatt (27 aug) att de vet precis hur man ska stoppa SD:s ökande opinionssiffror. Reklam för reklam kan vi väl kalla det.

Bland de goda råd Housset och Blomqvist bjuder på hittar vi ”respekt” i det politiska samtalet och att man ska avhålla sig från anklagelser om ”rasism”. Det välkomnar vi, men hela debattinlägget blir motsägelsefullt då Housset och Blomqvist i samma resonemang antyder att SD är just främlingsfientligt och rasistiskt. Vi i Sverigedemokraterna är vana vid dessa slentrianmässiga anklagelser, men de signalerar verkligen inte respekt. Ej heller logik. Kalla oss vad ni vill, men låtsas inte sedan som att ni tar avstånd från tillmälen.

Vi kan inte påstå att vi bemöts av överdriven hövlighet i vår politiska verksamhet här i Vara där vi båda är aktiva. Faktum är att vi sverigedemokrater behandlas ganska nedlåtande av våra politiska motståndare, så vi välkomnar detta med sakliga dialoger och hoppas det får genomslag.

Det andra rådet från Housset och Blomqvist handlar om att ”förstå hur målgruppen ser på samhällsutvecklingen”. Det ska ni få veta. Folk är helt enkelt trötta på politiker som bemöter budgetunderskott och en allt mer dysfunktionell offentlig sektor med rena floskler utan innehåll och verklighetsuppfattning.

Det tredje rådet Housset och Blomqvist kommer med är till och med lite komiskt. Vi citerar: ”Skapa en positiv motbild till en problemorienterad invandringsdebatt genom att lyfta fram hur invandringen … gör Sverige till ett bättre land att leva i.” Det är precis vad man har gjort så länge vi kan minnas, men det blir ju bara pinsamt eftersom denna bild klingar så falskt med verkligheten.

Det skulle inte direkt störa oss om sjuklöverpartierna för sina pengar anlitade Westander eller någon annan pr-byrå för att fortsätta ”hejda SD:s framfart”. Emellertid skulle vi se det som ytterligare ett bevis på att man helt saknar insikt inför de problem Sverige står inför.

Det är er dåliga politik som lämnar utrymme för SD att fortsätta växa, därför ska vi ge er några goda råd, alldeles gratis: Sluta behandla väljarna som underbegåvade dörrmattor och mjölkkossor. Kräv av era partier att de slutar föra en migrationspolitik som så uppenbart kommit till vägs ände. Vi i Sverigedemokraterna behöver inga pr-byråer, eftersom verkligheten och det sunda förnuftet ger oss sitt fulla stöd varje dag, utan att fakturera.

Hannyah Jörtoft

vice ordförande SD Skaraborg

Cecilia Gustafsson

SD Vara

http://sla.se/debatt/2015/08/28/sluta-behandla-valjarna-som